Yhteyspäivien historiaa

Tausta

Kuva: Krista Eskelinen

Ensimmäisille Evankelistojen Yhteyspäiville kokoonnuttiin Lahdessa vuonna 1995. Kaikki sai alkunsa rovasti, evankelista Kalevi Lehtisen näystä koota eri taustayhteisöissä ja seurakunnissa palvelevat evankelistat yhteen. Hän toimi alkuvuosina päivien koollekutsujana ja palveli työryhmässä aina kuolemaansa saakka.
Päivillä kohtaavat saman kutsun sytyttämät. Päivät ovatkin otollinen paikka verkostoitua muiden evankelistojen kanssa ja saada vertaistukea usein yksinäiseltäkin tuntuvassa kutsussa.

Alkuvuosina evankelistapäivien osallistujat olivat pääasiassa kokoaikaisia evankelistoja. Myöhemmin joukko on laajentunut myös henkilöillä, jotka palvelevat vapaaehtoisesti omissa seurakunnissaan ja taustayhteisöissään. Päiville ovatkin tervetulleita kaikki evankelioimistyöstä kiinnostuneet henkilöt yli kirkkokuntarajojen!

Kerran vuodessa pidettävä tapahtuma on kiertänyt eri puolilla Suomea kooten mukaan muutamia kymmeniä evankelistoja eri taustoista. Vuosina 2013-2015 järjestettiin Evankelistojen Yhteyspäivät Seinäjoella kolmena vuotena peräkkäin. Noina vuosina koettiin huimaa kasvua osallistujamäärissä, kun päiville kokoontui 300-400 henkeä.

Tekijät

Tapahtuman organisaatio on haluttu pitää mahdollisimman matalana. Taustalla on eri kirkkokuntien ja kristillisten järjestöjen edustajista muodostettu työryhmä, joka on kantanut vastuun ohjelman suunnittelusta ja toteutuksesta. Puheenjohtajan nuija kiertää työryhmässä. Vuoden 2015 työskentelyä johti Ilkka Puhakka ja vuonna 2016 työryhmää luotsasi Riku Rinne. Kuluvan vuoden vastuu on Mari Turusella.

Evankelistapäiville tullaan palvelemaan ”sydämen kyllyydestä”. Tämä tarkoittaa, että kaikki ohjelmansuorittajat ja muusikot tulevat palvelemaan joko omin kustannuksin tai taustayhteisönsä lähettämänä. Tämä koskee myös työryhmän jäseniä. Näin voimme pitää seminaarimaksun edullisena.

Tarkoitus

Toivomme, että myös uusi sukupolvi löytää Evankelistojen Yhteyspäivät vuosittaisena kohtaamisen paikkana. Kun nuorten into ja konkarien kypsyys kohtaavat, voimme tulla iloisesti yllätetyiksi.

Meidät on kutsuttu yli kirkkokuntarajojen kertomaan ilosanomaa Jeesuksen lunastustyöstä ja ylösnousemuksesta. Tämän vuoden teemana onkin Yhteinen tehtävä.

Tuon teeman ympärille olemme kattaneet runsaan pöydän, joka koostuu lyhyistä puheenvuoroista ja monipuolisesta musiikista. Saamme vieraiksi King’s Kids –ryhmän Israelista. Messiaanisista juutalaisista ja arabi-kristityistä koostuva nuorten ryhmä muistuttaa meitä vahvasti, että inhimillisistä raja-aidoista huolimatta tehtävämme on todellakin yhteinen.

Kanavissa tutustutaan moninaisiin evankeliumin väyliin, kuten taiteisiin, urheiluun ja katutyöhön. Evankelistaa ei löydäkään vain pöntöstä saarnaamasta, vaan sieltä missä ihmiset liikkuvat. Päivien oheistapahtumana järjestetään JumalAuta-klubi, jossa evankeliumi viedään rock-ympäristöön dialogimaisella otteella.

Näistä tulee hienot päivät. Rukoillaan yhdessä niiden puolesta. Lahdessa nähdään, olet lämpimästi tervetullut!

Mari Turunen
Työryhmän puheenjohtaja