Yhteyspäivien historiaa

Tausta

Kuva: Krista Eskelinen

Nykymuodossa ensimmäisille Evankelistojen Yhteyspäiville kokoonnuttiin Lahdessa vuonna 1995. Tuolloin konkretisoitui rovasti, evankelista Kalevi Lehtisen näky koota eri taustayhteisöissä ja seurakunnissa palvelevat evankelistat yhteen.

Evankelistapäivillä kohtaavat saman kutsun sytyttämät. Päivät ovatkin otollinen paikka verkostoitua muiden evankelistojen kanssa ja saada vertaistukea usein yksinäiseltäkin tuntuvassa kutsussa.

Alkuvuosina evankelistapäivien osallistujat olivat pääasiassa kokoaikaisia evankelistoja. Myöhemmin joukko on laajentunut myös henkilöillä, jotka palvelevat vapaaehtoisesti omissa seurakunnissaan ja taustayhteisöissään. Päiville ovatkin tervetulleita kaikki evankelioimistyöstä kiinnostuneet henkilöt yli kirkkokuntarajojen!

Kerran vuodessa pidettävä tapahtuma on kiertänyt eri paikkakunnilla kooten muutamia kymmeniä evankelistoja eri taustoista. Vuosina 2013-2015 tehtiin päivien kävijämääräennätykset jopa 400 osallistujalla.

Tarkoitus

Evankelistapäivien organisaatio on haluttu pitää mahdollisimman matalana. Vuosittaisen tapahtuman ohjelman suunnittelusta vastaa eri kirkkokuntien ja kristillisten järjestöjen edustajista muodostettu työryhmä. Käytännön järjestelyt hoidetaan yhteistyössä paikkakunnan seurakuntien kanssa.

Evankelistapäiville tullaan palvelemaan ”sydämen kyllyydestä”. Tämä tarkoittaa, että kaikki ohjelmansuorittajat ja muusikot tulevat palvelemaan joko omin kustannuksin tai taustayhteisönsä lähettämänä. Tämä koskee myös työryhmän jäseniä. Näin voimme pitää seminaarimaksun edullisena.

Meidät on kutsuttu yli kirkkokuntarajojen kertomaan ilosanomaa Jeesuksen lunastustyöstä ja ylösnousemuksesta. Toivomme, että myös uusi sukupolvi löytää Evankelistojen Yhteyspäivät vuosittaisena kohtaamisen paikkana. Kun aloittelijat ja konkarit kohtaavat, voimme tulla iloisesti yllätetyiksi.

Osallistu jo nyt tuleviin Evankelistojen Yhteyspäiviin rukoilemalla niiden puolesta.